Sunday, November 26, 2006

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ 5πλο φονικό

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ
5ΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Το ζητήσατε με επίμονα μέιλ σας (ο αριθμός που έγραψε ο μετρητής μου ήταν 1)
κι έτσι θα δώσουμε τα φώτα μας έστω κι αν δεν ακούσαμε καλά την υπόθεση γιατί σημερα ήμασταν στους δρόμους.

δεν δίνω περίληψη τους γεγονότος
κάνω πρωτες υποθέσεις

σκοτώθηκαν με κυνηγετικά όπλα= πρέπει να τους βρουν μέσα σε 2-3 μέρες, αλλιώς είναι ανίκανοι.
δε γνωρίζω λεπτομέρειες βαλλιστικής, αν δηλαδή μπορούν από το βλήμα ή τα σκάγια να ανατρέξουν στο όπλο όμως πόσο θα τους πάρει να ελέγξουν όλους τους κυνηγούς της ευρύτερης περιοχής;

Πιθανό Κίνητρο: εκδίκηση προς τον έναν ή προς δύο άτομα (τα 2 αδέρφια έχουν ένα ελαφρό προβάδισμα λόγω μεγαλύτερης συγγένειας)
σχεδόν σίγουρα οι άλλοι δολοφονήθηκαν για να μην υπάρχουν μάρτυρες.

ο φονιάς ή οι φονιάδες αν αληθεύει ότι πυροβόλησαν από 100 μέτρα απόσταση σημαίνει ότι είναι χρόνια κυνηγοί - "επαγγελματίες"
αποκλείω πολύ νεαρη ηλικία δηλαδή πρέπει να είναι πάνω από 24 χρόνων

2ο Πιθανό κίνητρο
να προσεχτεί το σενάριο με αγοραπωλησία κυνηγετικών σκύλων γιατί:
οι κυνηγοί αγαπάνε τα σκυλιά τους περισσότερο από κάθε τι
τα σκυλιά αυτά μπορούν να φτάσουν να αξίζουν 2 και 3.000 ευρώ
έχει γίνει στο παρελθόν 3πλο έγκλημα μ' αυτό το κίνητρο

απορίες
γιατί δεν πυροβόλησε κανένα από τα θύματα; (δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό, έτσι άκουσα)
αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι δολοφόνοι ήταν δύο (πιθανότερος αριθμός) ή τρεις κι έτσι κοίταξαν αν σωθούν κι όχι να αμυνθούν.
ίσως ο - οι δολοφόνος - οι ήταν κρυμμένοι και δεν μπορούσαν να τους δουν ώστε να τους πυροβολήσουν

σχεδόν σίγουρα θύματα και δολοφόνος -οι γνωρίζονταν.

αυτά μέχρι τώρα
ώρα 22.35 ημέρα Κυριακή

24 Comments:

Blogger NinaC said...

Τι έγινε, ρε παιδιά?
Μαμαλούκα, κάκιστα δεν δίνεις περίληψη της υπόθεσης, τι να καταλάβω εγώ τώρα???

27/11/06 1:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

Είχαν πάει για κυνήγι και κατά την επιστροφή τους, εκτελέσθηκαν "εν ψυχρώ" χωρίς εξόφθαλμο, προς το παρόν, κίνητρο.Πέντε άτομα. Δύο αδερφοί και τρεις ξάδερφοι τους.

Θεωρείται ότι επέστρεφαν διότι η ώρα του φονικού ορίστηκε μεταξύ 5 με 6 το απόγευμα του Σαββάτου (ο ήλιος είχε αρχίσει να πέφτει και ως γνωστόν το κυνήγι σταματά λίγο πριν τη δύση, αν μάλιστα κυνηγούσαν πουλιά θα έπρεπε να είχαν γυρίσει νωρίς το μεσημέρι). Θηράματα πάντως δε βρέθηκαν...περίεργο.

Πυροβολήθηκαν τουλάχιστον 2 φορές ο καθένας με κυνηγετικό μάλλον όπλο με σφαίρες για αγριογούρουνα(πρώτες ενδείξεις). Η πρώτη βολή έγινε περίπου από απόσταση 15μ., η χαριστική από απόσταση 2-3μ. (αυτό δείχνει η νεκροτομή των τριών από τα 5 θύματα. Τα άλλα δύο, που μάλλον είναι τ'αδέρφια έχουν παραμορφωθεί πολύ στο πρόσωπο.) Ένας από τους 5 προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας, μάταια. Ένας άλλος προσπάθησε να προστατεύσει το πρόσωπο του με τα χέρια με το γνωστό χάλια αποτέλεσμα. Τα πτώματα λέγεται ότι βρέθηκαν σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους από τον πατέρα ενός εκ των θυμάτων, ο οποίος ανησύχησε και βγήκε να τους αναζητήσει.

Κυκλοφορεί η φήμη ότι την ώρα εκείνη (5-6 μμ.) η σύζυγος ενός δέχθηκε κλήση στο κινητό της από τον άντρα της.Δεν μπορούσε να της μιλήσει και εκείνη κατάλαβε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο. Μια άλλη τηλεφωνούσε στο κινητό για αρκετή ώρα μετά την ώρα του εγκλήματος και της το κλείνανε (!!). Όλα τα κινητά των οικογενειών των πέντε έχουν κατασχεθεί, ενώ δεν κατάφεραν να βρουν ένα, νομίζω, από τα κινητά των θυμάτων.

Γίνονται πολλές υποθέσεις και για τα αίτια και για τις συνθήκες και για τα κίνητρα του μακελειού και κε Μαμαλούκα το σερλοκχολμικό σας έχει δουλέψει σωστά μέχρις στιγμής. Σκέφθηκα κι εγώ πάνω κάτω τα ίδια. Κάποιοι λένε ότι οι άτυχοι μακαρίτες είδαν κάτι που δεν έπρεπε να δουν. Γενικά πολλά θα ειπωθούν...

P.S. Οk, Doll?

27/11/06 2:54 AM  
Blogger mamaloukas said...

aura χαρά στο κουράγιο σας να γράψετε την περίληψη την οποία λένε τα κανάλια συνέχεια και η Ντολ βαριέται ν' ανα΄ψει.

οι δημοσιογράφοι (ΚΟυικ) έπιασαν δουλειά κι άρπαξαν τον έναν δύστυχο πατέρα. αυτός δε΄χτηκε την κλήση του 17 χρονου γιου του
δεν ισχύει ότι κλείνανε κάποιο κινητό. δεν ισχύει ότι δε βρήκαν 1 κινητό. ο πατέρας ισχυρίζεται ότι ήταν 2 και πάνω δράστες (τα θύματα ήταν χτυπημένα άπό 2 διαφ όπλα)και λέει ότι πρόκειται για άτομα διπλανής περιοχής που έχουν κτήματα κτλ.

27/11/06 9:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

Καλώς ήρθες! εσένα σκέφτηκα μόλις άκουσα το έγκλημα. έχω μπαμπά κυνηγό και ευγνωμονώ την ώρα και τη στιγμή που ο παππούς μου είναι ετοιμοθάνατος κι εκείνος είναι σπίτι και τον φροντίζει και δεν πάει για κυνήγι, θα είχα πεθάνει από χειρότερη στενοχώρια. είναι αλήθεια αυτό που λες για αγάπη κυνηγόσκυλων, ο μπαμπάς είχα κάποια εποχή τα καλύτερα στην περιοχή και επιτυχίες σε θηράματα, με αποτέλεσμα να του τα κλέβουν ή να τα φαρμακώνουν...

27/11/06 11:26 AM  
Blogger NinaC said...

Η Ντολ έχει δυο χρόνια να δει τα κανάλια και μια χαρά περνάει.

Ορίστε, μου τα είπε άψογα η Aura και γλύτωσα και 100 παπαριές που θα άκουγα επιπλέον από τα κανάλια!!!

27/11/06 4:34 PM  
Blogger NinaC said...

@Aura, υπόχρεη!!!

27/11/06 4:34 PM  
Blogger mamaloukas said...

doll μου και το δίκτυο έχει ειδήσεις.

συνέχεια υπόθεσης

λένε ένας ο δράστης
λένε για σήμαντη αφορμή
σχεδόν σίγουρα θα τον πιάσουν
λένε ότι ξέρουν ποιος είναι κι ότι περιμένουν τις κηδείες κι έπειτα θα τον πιάσουν

27/11/06 4:48 PM  
Blogger Alexandra said...

αυτό που εγώ έχω σαν εικόνα από εχθές (και με κυνηγάει) είναι η φιγούρα του 17χρονου να τρέχει, να αισθάνομαι την αγωνιώδη ανάσα του, είναι σαν να την ακούω στα αυτιά μου, την τρελή κούρσα των ποδιών του και τους χτύπους της καρδιάς του, σαν κυνηγημένο ζώο, τη σκοτεινή φιγούρα να τον σημαδεύει, πισώπλατα, αφού δεν τον έφτανε και... μετά όλα σκοτεινά.

τέλος.

27/11/06 5:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αυτά παθαίνω όταν με στέλνει μέσα στην άγρια νύχτα ο κος Δημήτρης στο σκοτεινό Αγρίνιιο (προφέρεται όπως θα το έλεγε η γνωστή Αμαλία) για ρεπορτάζ. Πώς νομίζετε ότι βγαίνουν τα ποστ, έτσι εύκολα? Θα ζητήσω βαρέα ανθυγιεινά !! Τρέμετε Σόμπολε και Καρσιώτη !

Ό,τι έγραψα ίσχυε μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Σήμερα βγήκαν και νέα στοιχεία, δεν γράφω τίποτα, έχουν φουσκαλιάσει τα πόδια μου λέμε!

Κάποιος ή κάποιοι ήταν μπλεγμένοι και την πλήρωσαν και οι υπόλοιποι. Μίλησαν και για ναρκωτικά και για τσακωμούς σχετικά με "φυλάχτρες", για, για, για ... Ένας χτυπήθηκε στα γεννητικά όργανα, ενός άλλου του βγήκε το στομάχι σε κοινή θέα. Ήταν νέοι, πολύ νέοι. Είναι κρίμα...

Δύο πράγματα έχω καταλάβει σίγουρα. Για να αφαιρείς ζωές με αυτόν τον τρόπο ή είσαι αδίστακτος ( "επαγγελματίας", το έχεις ξανακάνει κλπ ) ή μισείς πάρα πολύ. Πολύ όμως.

Και είναι φοβερό. Πού να ήξεραν αυτές οι μάνες όταν γεννούσαν τα παιδιά τους ότι θα πέθαιναν όλα μαζί την ίδια μέρα, την ίδια ώρα...? ( Θυμήθηκα και τα Τέμπη τώρα και θύμωσα ).

28/11/06 12:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kι αν ισχύει αυτό που άκουσα πριν από λίγο ότι ίσως όλα αυτά να έγιναν για ασήμαντη αφορμή, τότε α) δεν το χωράει ο νους μου με τίποτα και β) να μου λείπει το βύσσινο και η "αγνή ελληνική επαρχία" με την αγνή Βέροια, την αγνή Αμάρυνθο και τα αγνά Καλύβια Αιτ/νίας !!!

28/11/06 12:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

"...Ένας χτυπήθηκε στα γεννητικά όργανα, ενός άλλου του βγήκε το στομάχι σε κοινή θέα..."
"...ίσως όλα αυτά να έγιναν για ασήμαντη αφορμή..."

Ο γιός μου είναι 6 ετών.
Πρόφατα μου ζήτησε ένα Playstation. Το 3 συγκεκριμένα. Που έχει και Blue Ray DVD. Που έμαθε τις έξτρα τεχνικές προδιαγραφές δεν ξέρω. Αλλά το να κατονομάση το 3 συγκεκριμένα είναι αρκετό.
Τον ανέβασα στην πολυθρόνα του γραφείου για να βλέπει καλά την οθόνη του υπολογιστή και μπήκα στο site του Playstation. Κι από εκεί στα on line demo κάποιων εκ των πλέον διάσημων παιχνιδιών για PS3.
Κάποια εξ αυτών ζητούσαν την ηλικία πριν σε αφήσουν να τα δεις. Έβαλα την δική μου η οποία και είναι υπεραρκετή...
Οι άνω επισημάνσεις/περιγραφές του aura volupta είναι φτωχές μπροστά στην εικόνα (και στον ήχο) του KillZone ή και άλλων.
Η βία είναι εδώ.
Και το ζητούμενο είναι μία ασήμαντη αφορμή για την πραγμάτωσή της. Για την γοητεία της πραγμάτωσής της. Για την απελευθέρωση της ευεργετικής αδρεναλίνης της.
Ευτυχώς ο μικρός σχεδόν σοκαρίστηκε. Και μου ζήτησε "κάτι με αυτοκίνητα". Δυστυχώς 2 με 3 χρόνια αργότερα δεν θα μου ζητά "κάτι με αυτοκίνητα."
Πάμε στοίχημα ένα Glock 17 έστω σε replica;
CZ των 9 σε κινούμενο στόχο; Μέγιστη ηδονή.
Η βία είναι εδώ. Παρέα με τα εργαλεία της. Μένει μόνο η ασήμαντη αφορμή. Τα χυμένα έντερα άπτονται μόνο στις ικανότητες του προγραμματιστή. Κι όταν δεν υπάρχει προγραμματιστής ακόμη καλύτερα γιατί τα αληθινά είναι και τα πλέον καταπληκτικά. 3D τέλειο δηλαδή.

28/11/06 1:33 AM  
Blogger mamaloukas said...

Aura μπράβο για το ρεπορτάζ σου παιδί μου. ο Σόμπολος θεός, ο άλλος ίσως ο χαζότερος όλων, κλασικό παράδειγμα στόκου δημοσιογράφου , μόνο φωνή, απειλή, κι από πίσω το κενό.
Απ' ότι φαίνεται η αστυνομία εξιχνίασε το έγκλημα. οι ένοχοι ήταν οι κοντινότεροι κάτοικοι του σημείου δολοφονίας και το κίνητρο ήταν γιατί τους πάτησαν τα κτήματα κι ίσως τους κορόιδεψαν όταν τους έκαναν παρατήρηση.
μάλλον πρόκειται για ζώα που ο χαρακτηρισμός αδικεί τα έρμα τα ζωντανά τετράποδα και όχι μόνον.
γλυκοφρύδης
μας έστειλες με τα ηλεκτρονικά. να ετοιμάζομαι κι εγώ. τα ξέρεις τα όπλα πουλάκι μου, να προσέχουμε και να σε συμβουλεύομαι για τα γραπτά μου.
η βία είναι εδώ. υπήρχε και υπάρχει μέσα μας.
Alexandra μΟυ φαίνεται ότι γράφετε αστυνομικό και μας το κρυβετε.

28/11/06 1:23 PM  
Blogger Librofilo said...

Τι είναι πιό νορμάλ?
-Να σκοτώνεις γιατι σου πατάνε το χωράφι?
-Να σκοτώνεις γιατί σου κλεινουν το γκαράζ?
-Να σκοτώνεις γιατί ο άλλος πάρκαρε στην θέση σου?
-Να σκοτώνεις γιατί δεν σε βάλανε "πρώτο τραπέζι πίστα".
Τα 3 παραδείγματα που αναφέρω είναι διότι έχω δει ξυλοδαρμούς,οι οποίοι κατά τύχη δεν κατέληξαν σε φόνο,στο τσακ που λέμε.
Εγώ πάλι γιατί έχω πορωθεί τόσο πολύ με την δολοφονία του Λιτβινένκο και θέλω να διαβάζω το κάθε τι γύρω από αυτήν?Δημήτρη ή Composition Doll περιμένω ποστ,αυτό είναι έγκλημα...
Διατελώ

28/11/06 3:56 PM  
Blogger mamaloukas said...

λιμπρο σίγουρα θα διάβασες ένα επιστημονικό άρθρο σήμερα στην Ελευθεροτυπία.
επισημαίνω ότι του την έφεραν σ' ένα εστιατόριο Σούσι.
είδατε που δεν τρώω εγώ σε τέτοια μαγαζιά;

28/11/06 5:23 PM  
Blogger Librofilo said...

Κακώς πολύ κακώς δεν τρως σούσι,είναι πολύ ωραίο και υγιεινό.Άσε που σου ανοίγει τα μάτια και μπορείς να διαβάσεις το ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΥΛΙ επιτέλους...Διάβασα το υπέρ του δέοντος επιστημονικό άρθρο στην Ελευθερό σήμερα,αλλά η υπόθεση με κεντρίζει από την στιγμή της νοσηλείας τού Λιτβ.Θα συμφωνήσεις ότι είναι υλικό γιά ταινία ή/και βιβλίο.

28/11/06 7:53 PM  
Blogger mamaloukas said...

librofile άκου τι έμαθα (ίσως να το ξέρεις)το κουρδιστό παπαράκι δεν έίναι 800 σελίδες αλλά 1000! τις 200 τις έκοψαν οι Άγγλοι χωρίς να ρωτήσουν τον συγγραφέα ο οποίος τα πήρε κρανιακά. η ελληνική έκδοση είναι μετάφαρση της Αγγλικής. έτσι δε σου μένει παρά να μάθεις γιαπωνέζικα για να διαβα΄σεις και τις αλλες 200.
και δεν είπα ότι δεν τρωω ψάρι καλέ μου, σουσι δεν τρώω. προτιμώ τσιπουρίτσα, συναγριδοπούλα, μπαρμπουνάκι κι όλα τα ευλογημένα ψάρια της Μεσογείου μαγειρεμένα όπως τα παρουσια΄ζει ο φίλος μου ο Μαμαλάκης.
ο φόνος του ρώσου έχει ενδιαφέρον αλλά έχει ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο πάλι στο Λονδίνο. ο φόνος ενός Βούλγαρου αντικαθεστωτικού που τον τρύπησαν Βούλγαροι κυβερνητικοί πράκτορες με την άκρη μιας (ειδικής) ομπρέλας και του διοχέτευσαν ένα ισχυρότατο δηλητήριο κ πέθανε σε 2 μέρες στο νοσοκομείο. άν θέλεις σου λέω περισσότερα

28/11/06 10:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

Πάει κι αυτό. Και τώρα μπορούμε όλοι μαζί να αρχίσουμε να τραβάμε τα μαλλιά μας !!

Είναι απλά ασύλληπτο. Και ζώα να είχαν σκοτώσει με αυτόν τον ειδεχθή τρόπο επειδή τόλμησαν να πατήσουν τα ιερά χώματα του βοσκοτόπου τους, η κοινή γνώμη πάλι θα δυσφορούσε.

Ήταν νέοι άνθρωποι με όνειρα, με όλη τη ζωή μπροστά τους και μετά ... μπουμ ! 5 points! Congratulations! Game over...

Και τώρα θα μας μπουκώσουν με αναλύσεις επί των αναλύσεων, ψυχογραφήματα, αναπαραστάσεις, τη σημασία του real estate στη ζωή του έλληνα αγροτοκτηνοτρόφου και το αδιαπραγμάτευτο της, την πατροπαράδοτη "βεντέτα" και τα έθιμα της και ... (γκα-γκαν! γκα-γκαν!) το μεγαλείο και τη γοητεία της κλειστής επαρχιακής κοινωνίας ( Σσσσ... μην εγγίζετε! ). Kαι το πρόσωπο του δράστη σε "τετραγωνάκια". Και ο φόβος των συγχωριανών.

Αναγούλα.

@ librofilo: η δολοφονία Λιτβινένκο είναι όντως άκρως ενδιαφέρουσα και ό,τι πιο σύγχρονο σε μεθοδολογία έχω ακούσει τελευταία ( να γράψετε εσείς την περίληψη της για την Doll, εγώ δέχομαι πιέσεις :-) ). Ιδανικό σενάριο θρίλερ.
Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με διαφορετικό αίτιο, κίνητρο, κλπ, αν και σε τούτη την περίπτωση η φημολογία οργιάζει. Και δε νομίζω ο μακαρίτης όσο ζούσε να ήταν τελείως ανυποψίαστος. Λέτε να σκεφτόταν "Ένα συνηθισμένο επάγγελμα έχω. Τόσος κόσμος το κανει, τι μπορεί να πάθω?" ? Τα πέντε παιδιά πήγαν σαν αρνιά στη σφαγή. Από κυνηγοί, θηράματα.

@ mamaloukas: Το καλό sushi είναι εξαίσιο έδεσμα. Και καλά έκανα και δε διάβαζα μέχρι τώρα το "Κουρδιστό πουλάκι", λες και το'ξερα! Είχε κι αυγουλάκι τελικά !! Σας υπόσχομαι ότι πρώτα θα διαβάσω τα άπαντα σας και μετά το πολυσέλιδο πτηνό. Τα σέβη μου.

29/11/06 12:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Κύριε Γλυκοφρύδη αν και μου είστε συμπαθέστατος οφείλω, αφού πρώτα συμφωνήσω με το σχόλιο σας, να σας διορθώσω ( ξέρω, ήταν και η ώρα προχωρημένη... ). Είμαι "η" και όχι "ο". Καλλίπυγος γυνή με όλα τα αξεσουάρ της. Ευχαριστώ.:-D

29/11/06 1:09 AM  
Blogger mamaloukas said...

aura ευχαριστώ καλή μου και τα δικά μου σέβη.

29/11/06 8:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

Εγκληματολόγοι μου, έχετε τροφή για κουβέντα βλέπω...Τι έχει χάσει 200 σελίδες από το κοδυριστό πτηνό; Θα τρελαθεί ο άνθρωπος...μην το λες τέτοια και πάει και φαρμακωθεί με κανένα ραδιο-ισότοπο

29/11/06 12:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

aura voluptas
Gender: Female
Industry: Science
Occupation: Observant of life,Collector of moments
Location: Αthens : Greece
Σωστά. Έπρεπε να το έχω κοιτάξει.
Υποκλίνομαι.

29/11/06 1:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

η "δυσλεξία" μου της τυχαίας πληκτρολόγησης πήγε σύννεφο στο προηγούμενο σχόλιο, τώρα είδα πώς έγραφα...γράψτε λάθος

29/11/06 1:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

o mamaloukas einai enas kai monadikos, i ananeosi tou astinomikou mithistorimatos, evge!

1/12/06 3:13 PM  
Blogger mamaloukas said...

gi
Καλώς ήρθατε
Ευχαριστώ πολύ
πού ήσασταν τόσον καιρό;
θα νομίσουν (ο Librofilo κυρίως) ότι τα γράφω μόνος μου.

1/12/06 3:52 PM  

Post a Comment

<< Home