Wednesday, October 04, 2006

ΙΤΑΛΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ 1

Πού ‘σαι Composition doll να με δεις!


Η μοιραία μπίρα

O Ρίτσαρντ Νόλαν Γκονσάλβες, 33 ετών, Αμερικανός, ζούσε με μια Ιταλίδα, την Αλεσάντρα. Έρχονταν συχνά στην Ιταλία, στην επαρχία Φρίουλι να επισκεφτούν τη μητέρα της. Έτσι και το καλοκαίρι του 1999. Στις 15 Ιουλίου το νεαρό ζευγάρι ήρθε για διακοπές. Την επομένη αφού ήπιε μια μπίρα στο σπίτι της πεθεράς του, ο Ρίτσαρντ αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο του Ούντινε. Αφού του δόθηκαν μερικά αναλγητικά για το στομαχόπονο έφυγε για το σπίτι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε εκ νέου η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Εκεί αμέσως εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Μετά από ώρες αγωνίας στις οχτώ το βράδυ της 18ης Ιουλίου, ο Ρίτσαρντ κατέληξε. Ήταν ένας ανεξήγητος θάνατος.
Η μπίρα, Ιταλικής προέλευσης, που ήπιε ο Ρίτσαρντ πριν αισθανθεί άσχημα είχε αγοραστεί στις 2 Ιουλίου από την πεθερά του σε μια συσκευασία των τριών μπουκαλιών από ένα σουπερμάρκετ του Κοντρόιπο. Η κυρία μάζεψε το άδειο μπουκάλι απ’ τα σκουπίδια και το παρέδωσε στις αρχές μαζί με την άλλη της συσκευασίας ακόμα ερμητικά κλειστή. Το αποτέλεσμα της ανάλυσης ήταν συνταρακτικό. Ενώ η κλειστή μπουκάλα ήταν απολύτως εντάξει, στην μπουκάλα της μπίρας που ήπιε ο Ρίτσαρντ βρέθηκαν 10 γραμμάρια tallio, ένα πολύ ισχυρό δηλητήριο. Η τρίτη μπουκάλα που βρέθηκε σε ένα κάδο ανακύκλωσης, βρέθηκαν ίχνη ίδιου δηλητηρίου σε πολύ μικρότερη ποσότητα όμως. Η κυρία ισχυρίζεται ότι ήπιε το περιεχόμενο χωρίς ν’ αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
Σύμφωνα με τους ελέγχους που έγιναν στο εργοστάσιο εμφιαλώσεως φαίνεται αδύνατον να έχει γίνει εκεί η πρόσμιξη του δηλητηρίου. Φαίνεται ότι κάποιος, θέλοντας να φτιάξει ένα θανατηφόρο λαχείο, αγόρασε τις μπίρες και τις ξανάφησε στο ράφι του σουπερμάρκετ αφού τις δηλητηρίασε.
Μερικές εβδομάδες πριν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι γονείς του Ρίτσαρντ, η μητέρα της Αλεσάντρα προέβη σε βαριές δηλώσεις. Η κυρία φαίνεται πεπεισμένη ότι ο γαμπρός της δηλητηριάστηκε επίτηδες κι οι δολοφόνοι του βρίσκονται στην πόλη όπου ζει. Για την μητέρα της αρραβωνιαστικιάς «η ιταλική δικαιοσύνη δεν ερεύνησε εις βάθος». Η απάντηση του επικεφαλής Τζανκάρλο Μπονκουόρε: δεν μπορούμε ν’ ανακρίνουμε άτομα στηριζόμενοι αποκλειστικά σε μια προαίσθηση. Χρειάζονται στοιχεία, αποδείξεις. Και σ’ αυτή την περίπτωση δεν έχουμε κίνητρο.

Πηγή: Ιστοσελίδα Chi l’ha visto- Rai
Μετάφραση: Demetrio Lucas

Labels:

9 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ο ηθικός αυτουργός της μετάφρασης είναι που με τρομάζει...;))))

4/10/06 7:40 PM  
Blogger mamaloukas said...

Πότε θα 'ρθειτε για καμιά μπίρα σπίτι βρε παιδιά;
Τι αποδεικνύει η ιστορία:
Οι πεθερές δεν πεθαίνουν εύκολα.

4/10/06 7:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

Τέρμα οι "πράσινες" από δω και πέρα, μόνο τα μαλτ ουίσκι του λιβροφίλου θα επιζήσουν, όσο για τις πεθερές...είναι εφτάψυχες!

4/10/06 7:48 PM  
Blogger NinaC said...

1. Σας βλέπω, και λέω κοτζάμ μπλογκ φτιάξαμε για τα εγκλήματα, κι εσύ μου τα ποστάρεις εδώ!

2. Στο σπίτι για μπύρες θα έρθουμε όποτε μας καλέσεις (εμείς θα πιούμε το lagavulin που θα φέρει ο librofilo, αλλά θα κρατήσουμε για την αστυνομία τα μπουκάλια από τις μπύρες σου).

3. Όσο για το φόνο, είμαι σίγουρη πως τον έκανε η πεθερά, επειδή το αμερικανάκι δεν παντρευόταν την κόρη της!

:ppppppp

4/10/06 8:06 PM  
Blogger el-bard said...

Δεν το διάβασα. ο πρώτο και το κύριο είναι το πέρασα, είδα ύπαρξη και μπήκα.
Να τολμήσω να εκφράσω την αισιόδοξη σκέψη ότι "σας ξαναβρίσκω";. Δεν ξέρω.
Καλό χειμώνα, όμως. ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ.

4/10/06 8:53 PM  
Blogger Librofilo said...

Βρε παιδιά,πολύ elementary ακούγεται να είναι η πεθερά...Από την άλλη και ποιός να είναι..Τώρα θα μου πείτε ότι με βάρεσε στο κεφάλι η πολλή λογοτεχνία αλλά κάπου την έχω διαβάσει την ιστορία παραλλαγμένη...Ωραίο ποστ φίλτατε.

4/10/06 9:03 PM  
Blogger mamaloukas said...

Πρώτα πρώτα ο el bard! Πού χάθηκες βρε! δε σου κρύβω ότι είχα ανησυχήσει σοβαρά. είπαμε διακοπές, είπαμε απεργίες, αλλά εσύ το παρατραβηξες βρε παιδί μου.

4/10/06 9:09 PM  
Blogger mamaloukas said...

@compo τα ιταλικά εγκλήματα εδω παρακαλώ!
στο σπίτι μου έχω 12 διαφορετικά μαλτ, τον Λιμπρόφιλο τον τρώω λάχανο, είστε καλεσμένοι όποτες θέλτε. (όπως λέμε Θέλτα Ισπανίας)
να το κανε η πεθερά πολύ εύκολο για να ναι αληθινό (θα το ξεψάχνισε η αστυνομία).
@Librofilo στην Ιταλία έχει γίνει και με άλλα προιόντα στα ράφια των σουπερμάρκετ, αλλά νομίζω ότι δεν είχαμε θάνατο.

4/10/06 9:14 PM  
Blogger NinaC said...

And as Sherlock used to say, things are often elementary, my dear Librofilo.

:pppppp

4/10/06 10:01 PM  

Post a Comment

<< Home