Thursday, October 18, 2007

Ο ψυχρός γιατρός

The Arkansas daily
11-9-1937

Λιτλ Ροκ, του απεσταλμένου μας Μπιλ Τακερέι

Φρίκη μόνο μπορέσει να προκαλέσει η φωτογραφία αυτού του φαινομενικά ήρεμου και σοβαρού ανθρώπου. Πρόκειται για τον Τζερέμια Νταμπλφόρτσιουν, 56 χρόνων γνωστό ως ο ψυχρός γιατρός. Πιστεύεται ότι έχει κάνει πάνω από χίλιες εκτρώσεις σε τρεις πολιτείες ενώ είναι υπεύθυνος για την εξαφάνιση αρκετών γυναικών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νεαρές μαύρες.
Το σενάριο είναι ανατριχιαστικό. Οι ανήλικες τις περισσότερες φορές πήγαιναν στο γιατρό για να απαλλαγούν από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, συχνά προϊόν βιασμού. Το τέρας αυτό αντί να προχωρεί στις εκτρώσεις έστελνε τις κοπέλες σε διάφορα σπίτια, πλούσιων και ευυπόληπτων κατά τα άλλα πολιτών, όπου αφού τις βίαζαν ομαδικά ή εξασκούσαν κάθε φρίκη πάνω τους, τις δολοφονούσαν.
Στις σπάνιες περιπτώσεις που εμφανίζονταν οι οικείοι των θυμάτων, ο γιατρός δικαιολογούσε το θάνατό τους σε επιπλοκές που παρουσιαστήκαν κατά τη διάρκεια της έκτρωσης.
Σχεδόν όλα τα θύματα ήταν πάμφτωχα ενώ ο γιατρός είχε την υποστήριξη όλης της καλής κοινωνίας της πόλης όπως γερουσιαστές, δικαστές, γαιοκτήμονες κτλ.
Η δράση του αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία όταν μια νεαρή κοπέλα κατέφερε να ξεφύγει και να καταφύγει στα χέρια του αδιάφθορου σερίφη Πιρς Κολμπρέιν.
Ο Νταμπλφόρτσιουν οδηγήθηκε στις κρατικές φυλακές του Αρκάνσας όπου δύο μέρες μετά μαχαιρώθηκε απ’ τον συγκρατούμενό του Ισάια Τζονσον (φωτο πάνω) στα γεννητικά όργανα κι εξέπνευσε μερικές ώρες αργότερα. Ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο Τζόνσον -που με σιγουριά θα καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα-, είχε χάσει πριν από τρία χρόνια μια κόρη δεκατεσσάρων ετών όταν την είχε εμπιστευτεί στα χέρια του γιατρού.
σύνθεση, φαντασία: Demetrio Lucas
μαζί σας από Κυριακή βράδυ πάλι

14 Comments:

Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Ωραια ιστορια περιγραφεις και μακαρι καποτε να γινονταν και ταινια...

19/10/07 12:22 AM  
Blogger ritsmas said...

Ναι, νομίζω Δημητρη ότι είναι ένα κι ένα για ταινία. Το θέμα ειναι πώς θα την εκτοξεύσουμε στο Χολυγουντ, γιατί μονον εκει μπορεί να μας δώσουν σημασία. Στο Ελλάδα πού να βρουμε τόσους μαυρους/
σε φιλω
ριτς

19/10/07 5:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

Πωπω! Μέχρι να δω το "..και φαντασία" το ΄χα πιστέψει! Κι αναρωτιόμουν πως και δεν τον είχε παρουσιάσει στο Έγκλημα η Ντολ!

Καλό Σ-Κ! :)

19/10/07 6:40 PM  
Blogger alef said...

Καλέ κι εγώ τόχαψα! Κανονικά! Καλή επιτυχία και να είναι όλα υπέροχα απόψε κι από δω! Εύπιστον άλεφ που όλα τα χάφτει!

19/10/07 7:06 PM  
Blogger Кроткая said...

Είστε φρικτός, ω συγγραφευ!!

21/10/07 4:55 PM  
Blogger mamaloukas said...

preza tv
ευχαριστώ φίλε μου

Ριτς
Γεια σου αγαπητή μου. κάτι θα στείλουμε στο χολιγουντ...

Ρενάτα
καλησπέρα βρε. αυτά διαβάζει η Ντολ και μας μισεί!
στα βάθη του μπλογκ θα βρείτε άλλες 3 ανάλογες ιστορίες όλες εμπενευσμένες από φωτο συλληφθέντων...

Αλεφ
εύπιστον λέμε.
όλα κύλησαν ωραία στα Τρίκαλα, νουβαντάκια αξιαγάπητα... ο δικός σου είπε είπε είπε για προτζεκτς, ό,τι βάλει ο νους σου...

Κροτ
για σας το κάνω βρε κουτά

21/10/07 9:05 PM  
Blogger aura voluptas said...

Αχ ! Πόσο μου είχαν λείψει αυτά τα posts, πόσο μου είχαν λείψει (χε, χε, χε !!) ... Παλιός, καλός, Μαμαλούκας (όπως τότε με τις φωτογραφίες του Α.Σταμάτη) !
:-)))))

Πού νά'ξερε ο δύσμοιρος ο άνθρωπος (σαν τον Δρ. Σποκ είναι !) όταν έβγαζε τη φωτό σε ποιανού τα χέρια θα έπεφτε μετά από χρόνια . Για μια απλή ταυτότητα θα είχε πάει ο καημένος, ο ανυποψίαστος και κοίτα τώρα πράγματα ...

Καλή εβδομάδα ! :-)

22/10/07 12:24 AM  
Blogger mamaloukas said...

Βρε καλώς το παιδί.
ναι αγαπητή μου Άουρα, η φωτο είναι της ίδιας κατηγορίας. πρόκειται για ανθρώπους που πέρασαν το κατώφλι της φυλακής του Αρκάνσας, πριν πολλά πολλά χρόνια (στον μάυρο κύριο φαίνεται το 1937). ο "γιατρός" ποιος ξέρει για ποιο αδίκημα...
εδώ μπήκε η φαντασία
καλή εβδομάδα και σε εσάς

22/10/07 2:01 PM  
Blogger Alexandra said...

ναι, γράφεις σαν να έχει συμβεί... αληθοφανέστατη ιστορία! σου πάει αυτή η γραφή (όπως και παλιά). συνέχισε!

22/10/07 11:37 PM  
Blogger aura voluptas said...

Έλα βρε ! Φυλακισμένος ήταν και ο Δρ.Σποκ ????

Τώρα που τον ξαναβλέπω σαν Μινεσοτάκιας, Αλαμπαμιώτης αγρότης μου κάνει, που έκλεψε την αγελάδα του γείτονα και τον καρφώσανε ! Αρκάνσας λοιπόν ... Φόρεσε πάντως και την καλή του τη γραβάτα για τη φωτό (μη σου πω και τη μοναδική που είχε !). Και για δευτεράντζα ασφαλιστής, ψιλοκομπιναδόρος της κακιάς ώρας μου κάνει .

Καλά, ο δεύτερος απ'όπου και να τον πιάσεις "αρρώστια" βρωμάει από χλμ μακριά (τράβαγε και τα φρύδια του από μικρός ο συμπλεγματικός) .

Μας ανοιξε η όρεξη κε Μαμαλούκα . Θέμε κι άλλο λέμε !!! :-))

23/10/07 1:45 AM  
Blogger mamaloukas said...

αλεξάνδρα
ευχαριστώ
τι ωραίο είναι αυτό που έγραψες στη Μάουρα!

23/10/07 3:15 PM  
Blogger mamaloukas said...

αχ βρε Άουρα
σου φαίνεται αυτός ο τύπος να κλέβει αγελάδες;
το κομπιναδόρος πολύ πιο ταιριαστό
ο δεύτερος είναι βασανισμένη ψυχή, τέτοιους έχω αρκετούς αλλά σκέφτομαι να βγάλω μια μικρούλα ψυχοπαθούλα, πώς σου φαίνεται;

23/10/07 3:18 PM  
Blogger aura voluptas said...

Όλα τα σφάζουμε , όλα τα μαχαιρώνουμε ! :-))

...και αναμένουμε !

24/10/07 12:02 AM  
Blogger mamaloukas said...

μικρούλα ψυχοπαθούλα
δε δείχνει, αλλά θα σ'την κάνω εγώ να δείχνει

24/10/07 12:46 AM  

Post a Comment

<< Home