Sunday, October 08, 2006

Η "κομμώτρια"


Η εικονιζόμενη σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε ύστερα από επικοινωνία με άλλα αστυνομικά τμήματα και το FBI ονομάζεται Εύα Ντάνκιν. Γεννήθηκε στο Σικάγο στις 5-8-1937, άρα την ημέρα της σύλληψης, 3 Φεβρουαρίου 1963, ήταν 26 χρόνων. Την καταζητούσαν σε πέντε πολιτείες για τραπεζικές απάτες, ακάλυπτες επιταγές και απάτες μέσω ταχυδρομείου. Από τον Οκτώβριο όμως του 1962 καθώς το FBI ήταν στα ίχνη της είχε διαπράξει και αρκετές ένοπλες ληστείες σε μικρά μαγαζιά και βενζινάδικα. Άλλα ονόματα που χρησιμοποιούσε: Άννα Ντόνοβαν, Αν Ντονάνσκι, Ήβ Τρούμαν, Μέλανι Σάμμερς, Κάθριν Σάρει. Η Ντάνκιν ήταν επίσης γνωστή ως «η κομμώτρια» λόγω της προηγούμενης δουλειάς της και της άριστης πάντα κατάστασης των μαλλιών της.

Συνελήφθη από το βοηθό σερίφη Χόγκαν Φιρστσάιλντ της αστυνομίας της Μινεάπολις (Μινεσότα) σ’ ένα μπλόκο στη διαπολιτειακή οδό Α 69 λίγο έξω απ’ τη μικρή πόλη Χένεπιν (Μινεσότα). Πιθανότατα προσπαθούσε να το σκάσει προς τον Καναδά. Η κατηγορούμενη οπλοφορούσε, αλλά δεν προέβαλε αντίσταση. Ήταν μόνη της στο αυτοκίνητο και σύμφωνα με τον βοηθό σερίφη αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Όταν αργότερα, εκείνος, σε συνεργασία με τον ειδικό πράκτορα Τζίμι Ρέιν του FBI, της παρουσίασε τα αδιάσειστα στοιχεία εναντίον της εκείνη το μόνο που δήλωσε ήταν: «δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς, αλλά μη πλησιάζεις τόσο πολύ κοντά μου. Η ανάσα σου μυρίζει σαν κουνάβι που μόλις τα ’κανε πάνω του».

Ημέρα σύλληψης
Η Ντάνκιν είχε ξυπνήσει το πρωί σ’ ένα μοτέλ κοντά στην πόλη Σεν Πολ (Μινεσότα), είχε πάρει πρωινό κι είχε επισκεφτεί ένα κομμωτήριο όπου έφτιαξε τα μαλλιά της. Έπειτα οδήγησε μέσω της διαπολιτειακής οδού Α 69 κινούμενη προς το βορρά.
Η Ντάνκιν σταμάτησε για ανεφοδιασμό στο βενζινάδικο που ανήκει στον Τζο Ο’ Μάλει, ετών 69. Αφού έβαλε βενζίνη και πλήρωσε κανονικά πήγε στη διπλανή καφετέρια, που ανήκει επίσης στον Ο’ Μάλει. Εκεί αφού ήπιε δύο κούπες καφέ κι έφαγε ένα κομμάτι μηλόπιτα πλησίασε τον πάγκο για να πληρώσει τον λογαριασμό που ανερχόταν σε 1 δολάριο και 55 σεντς. Αντί όμως να πληρώσει έβγαλε το όπλο της. Ο σύντομος διάλογός τους ήταν πάνω κάτω αυτός.
And now give me all your money, you old bastard!
Oh, I hope you know what you 're doing with that piece, my lady…
Don’t worry about that, you fucking asshole. Now give me the money!
Ο O’ Mάλει, που αργότερα αναγνώρισε στην αστυνομία της Μινεάπολις την Ντάνκιν πέρα από κάθε αμφιβολία, της έδωσε τις μέχρι τότε εισπράξεις του, περίπου 79 δολάρια κι εκείνη μπήκε στην Plymouth Fiouri της μοντέλο ’59 (η οποία αποδείχτηκε ότι είχε κλαπεί απ’ το Σικάγο ένα μήνα πριν) κι εξαφανίστηκε αφού πριν έκοψε τα καλώδια του τηλεφώνου. Ο Ο’ Μάλει στάθηκε τυχερός καθώς λίγο μετά πέρασε ένα περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο σήμανε συναγερμό.

Συμπληρωματικά στοιχεία για την Εύα Ντάνκιν.

Νυμφεύτηκε σε ηλικία 15 ετών τον Τζον Μπάρλει και απέκτησε έναν γιο το 1954 τα ίχνη του οποίου δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται σήμερα. Μέχρι την ηλικία των 20 ετών δούλευε σαν κομμώτρια στο Σικάγο.

Σημείωση του Demetrio Lucas
Η Ντάνκιν καταδικάστηκε σε δέκα επτά χρόνια κάθειρξη τον Ιούνιο του 1963 και πέθανε στις φυλακές της Μινεάπολις τρία χρόνια μετά από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο σε ηλικία μόλις 29 ετών. Ο γιος της ζει σήμερα στο Φορτ Λότερντέιλ (Φλόριδα) κι εμπορεύεται Κάντιλακ. Είναι πολύ ευκατάστατος και παντρεμένος. Λίγοι ξέρουν το λόγο που απαγορεύει μέχρι σήμερα στη γυναίκα του να πηγαίνει στο κομμωτήριο.

Σύνθεση, φαντασία: Demetrio Lucas
Πηγή: http://www.alexistamatis.blogspot.com

25 Comments:

Anonymous Anonymous said...

:-) polu kalo
sxetika me thn hmeromhnia
2 Μαρτίου 1963
nomizw oti oi amerikanoi grafoun prwta ton mhna, ara isws einai fevrouarios

8/10/06 8:28 PM  
Blogger mamaloukas said...

@Alexis Thanks, Θα το κάνω και με τον πιτσιρίκο.
@divebomb έχεις απόλυτο δίκιο, το ξέρω αλλα΄δεν μπορώ να το συνηθίσω με τίποτα, το αλλάζω τώρα.

8/10/06 8:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

Oι επιπτώσεις του ντεκαπάζ στο τριχωτό της κεφαλής...Καλά κάνω και δεν τα βάφω!
Καλέ,δεν ήξερα ότι η Νίτσα-''Αλέκο,εμείς πότε θα πάμε στο Ναύπλιοοο''-Μαρούδα είχε μια χαμένη δίδυμη αδελφή στο USA με τόσο ενδιαφέροντα hobbies!!

Μόλις γύρισα από τα Ster όπου είδα το ''Black Dahlia''και μπήκα στο blog σας για να ξαναδιαβάσω το αντίστοιχο post σας(η εικόνα αυτού του κατακρεουργημένου πτώματος με έχει στοιχειώσει απόψε...).

Όσο για το ''Ρώμη...'',σε ένα τόσο όμορφο,σύντομο και γλυκόπικρο κείμενο,καλύτερα να σιωπάς(αφήστε που με συγχύσατε γιατί θυμήθηκα ότι δεν έριξα νόμισμα στη Fontana di Trevi,που σημαίνει ότι ίσως να μην καταφέρω να ξαναπάω-σνιφ...).Ciao προς το παρόν...

9/10/06 1:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

...αυτο πως λεγεται, δια-συγγραφική συνεργασία? :)

...mamaloukas, την γυναικα των ονειρων σου περιράφεις?

9/10/06 10:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

Τους χαιρετισμούς μου στον αγαπητό divebomb...Nuwanda, να τολμήσω μια από κείνες τις εκφράσεις που απεχθάνεσαι; "Διακειμενικότητα"...

9/10/06 11:30 AM  
Blogger Librofilo said...

Λίγη δόση από "ΨΥΧΩ" μαζί με "PULP FICTION",σε ένα τόσο μικρό κείμενο,μπράβο γιά την περιεκτικότητα του πράγματος.Εμένα μ'άρεσε περισσότερο η σημείωση του τέλους.

9/10/06 2:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ναι, λιβροφίλε, συμφωνούμε. Κι εμένα η σημείωση ήταν που μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι πειστικό όλο το κείμενο

9/10/06 3:27 PM  
Blogger mamaloukas said...

@Nuwanda εντελώς εκτός θέματος και στα δύο που γράφεις. πρόσεξε! σήμερα μόνο προφορική (γραπτή δηλ.) επίπληξη.
@scalidi σε παρέσυρε ο Nuwanda. που την είδατε βρε παιδιά τη διακειμενικότητα ή τη διαγραφική συνεργασία; μηδέν κι εσύ, άντε είπες και μια καλή κουβέντα μετά πιάνεις τη βάση χαριστικώς.
@librofilo Ψυχώ μόνο στα ξανθά μαλλιά νομίζω. Pulp fiction αδικείς τόσα και τόσα road movie. χαμηλό βαθμό κι εσύ, για την καλή σου κουβέντα όμως άντε περνάς την τάξη (το ποστ)
@scalidi ξαναδιάβασα το τελευταίο σου καλύτερα. πειστικό; Μόνο; Κόβεσαι!
(ωχ έγραψα για όλους κακά, θα κόψω τα σχόλια απ' το ποστ γιατί ποιος ξέρει τι θα μου γράψουν, δεν περνάει κι η ΝΤΟΛ να μ' υπερασπιστεί)

9/10/06 4:39 PM  
Blogger mamaloukas said...

ξέχασα την aura
ευχαριστώ καλή μου. μην ανησυχείτε γαι τη Ρώμη κι εγώ δε ρίχνω τον οβολό μου στη Φοντάνα κι όλο από κεινα τα μέρη είμαι.
έχετε λίγο δίκιο για τη Νίτσα Μαρούδα, δεν το χα σκεφτεί.
γιατί λέτε ότι βρήκα μόνο το πρώτο συνθετικό του ονομάτός σας; (στο ποστ του Λιμπρόφιλο) Αφού έγραψα ευχαρίστησις. ευχαρίστησις = ηδονή No?
@scalidi για ποστ Ρώμης. δεν έχω ταξειδιωτικά κείμενα για Ιταλία. ό,τι άλλο θες για Ιταλία έχω.

9/10/06 4:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

Έχεις κέφια, βλέπω...

9/10/06 5:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

...α, εσυ εισαι η μπλογκοαστυνομια που φωναζε τις προαλλες η composition doll για να με απομακρυνει απο του librofilo.....

9/10/06 8:15 PM  
Blogger Librofilo said...

Είσαι ντεφορμέ..Η Janet Lee στην ΨΥΧΩ όταν κλέβει τα λεφτά περιπλανιέται στον αυτοκινητόδρομο και καταλύει στο γνωστό Μοτέλ,με τα γνωστά επακόλουθα..Η σκηνή στο Pulp Fiction με το γελοίο ζευγάρι ληστών (νομίζω T.Roth και Amanda Plumer)θυμάσαι ότι φωνάζουν κάτι παρόμοια ακατάληπτα Αγγλικά?
Αυτά...Όχι χαμηλό βαθμό,PHD πρέπει να πάρω...

9/10/06 8:49 PM  
Blogger mamaloukas said...

Καλά λοιπόν αφού το θες, ας γίνουμε ρόμπες διαφωνόντας για κάτι τελείως φανταστικό.
η ηρωίδα του ψυχώ είναι μια γυναίκα που κλέβει για πρώτη φορά (κι όχι ληστευει). Η κομμώτρια είναι μια γεννημένη απατεώνας, στην παρανομία εδω και χρόνια.
Στη ληστεία που κάνει δεν προφέρει ακατάληπτα λόγια, αντίθετα δείχνει ότι έχει μαι σιγουριά που οφείλεται σε μια α εμπειρία.
κακό βαθμό... επιμένω...

9/10/06 9:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

Σατανικα καλό!
Η φωτογραφια μου θυμιζει τις κυριες που βγαινουν στην tv το επομενο πρωι μετα απο μια ολονυχτια πλημμυρα βαμμενες και χτενισμενες στην "τριχα" λεγοντας για την ταλαιπωρια που περασαν!Κριμα που δεν υπαρχουν και γι'αύτες συλλεκτικα videos.
--ξερω,ξερω εκτος θεματος κοβομαι! :)))

θα κανω αλλη μια προσπαθεια:
Το παιδακι ειναι ο μικρος αδελφος της,τον μεγαλωσε η ιδια γιατι εχασαν τους γονεις τους σε πολυ μικρη ηλικια.Οταν αρχισε να δουλευει στο κομμωτηριο τον πηρε κι αυτον για βοηθο της.Η δουλεια του ηταν να σκουπιζει το πατωμα αλλα και τις....... τσαντες των απασχολημενων κυριων!Όταν εγινε αντιληπτος καταφερε να το σκασει με οτοστοπ αλλα σηνεληφθη μετα απο μερες στην Καλιφορνια.Η αδελφη του εκτος απο την τεχνη της αρπαχτης του ειχε μαθει να φροντιζει και την κωμη του (φαινεται αλλωστε απο την φωτο)!
FIN
Κυριε καθηγηταααααα,
Περναω την ταξη ή θα χρειαστω ιδιαιτερα; :)))

10/10/06 12:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tς,τς,τς...Βιαστικά με διαβάζετε και θα θυμώσω.Έγραψα ότι βρήκατε και λίγο από το δεύτερο,που σημαίνει ότι το προσεγγίσατε ικανοποιητικότατα.

Να σας δω τώρα τι θα γράψετε για τον φατσούλα-πιτσιρίκο,τίγκα στην μπριγιαντίνη,μετά την ιστοριούλα της nothing-...
Go girl!

Mουσκεμένες καλημέρες(λόγω αποψινής βροχής)!

10/10/06 12:44 AM  
Blogger mamaloukas said...

εύκολο να γράψω οτιδήποτε με τέτοιες φάτσες.
καθορίστε όμως: ακολουθώ την αρχή της nothing
κάνω νέα ιστορία κοινή και για τους τρεις
ή κάνω την ήδη υπάρχουσα ιστορία της κομμώτριας κολλώντας και τους άλλους δύο;

10/10/06 3:07 PM  
Blogger NinaC said...

Μαμαλούκα, σε μισώ. Πολύ, όμως...

10/10/06 3:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

....κανε ενα καινουριο contest για να ξεχωρισει η ηρα απο το σιταρι....βαλε κοινους κανονες για ολους, deadline σε δυο μερες....

the proof of the pudding is the eating....

10/10/06 3:23 PM  
Blogger mamaloukas said...

@doll Γιατί αγάπη μου; Εγώ σ' αγαπώ. Πολύ πολύ...
@Nuwanda θέλετε παιχνίδι;
το αγγλικό δε το πιασα. Δε φτάνει τόσο η χάρη μου, μόνο στα βρισίδια είμαι καλός.
πολύ λακωνικά τα λέτε όλοι βρε παιδιά

10/10/06 3:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Εγώ θα απέχω αυτή τη φορά, μετά το τελευταίο μου βραβείο (δεν μου το έχεις απονείμει επισήμως Μαμαλούκ και διαμαρτύρομαι)λέω να διατηρήσω της φήμη της εξωφρενικής μου φαντασίας, χωρίς να γράψω.

10/10/06 3:50 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ωραία η "σύμπράξη" σας Alexis και Μαμαλούκ, δεν γράφετε, λέω εγώ, μαζί ένα βιβλίο να μας τρελάνετε ή έστω να συνεχίσετε αυτή την ιδιότυπη "συνεργασία";Πολύ επιτυχημένη ομολογουμένως...

10/10/06 3:52 PM  
Blogger mamaloukas said...

Κι εγώ δεν κάνω διαγωνισμό.
θα γράψω μια νέα ιστορία όπου θα παίζουν και οι τρεις όπως έγραψε ο Αλέξης (που πρωτοβρήκε τις φωτο).
παρόλο που έχω ήδη γράψει μια ιστοριούλα για τον πιτσιρικά (που το χτένισμά του ξεχωρίζει από μίλια μακριά, αγαπητή nothing, συμφωνούμε).
πολύ καλή η ιστορία της nothing περνάει την τάξη (το ποστ)

10/10/06 4:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

βρε nuwanda τα θελεις ομως κι εσυ!
ασε τους αγγλους να ψαχνουν στις puddings ,ο μαμαλουκας τα λεει "νταγκα"!(ή daga για τους αγγλοτραφεις).
η ατακα της χρονιας.δεν ειναι?
@scalidi
Τελευταια και μεσα απο τα blogs(δυστυχως!)ανακαλυπτω τι εστι Alexis Stamatis/ αλλα δεν νομιζω πως χρειαζεται παρεα ο μαμαλουκας για να μας τρελανει....

10/10/06 4:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

...το νταγκα βγαινει απο το ντιγκινταγκα? :)

...mamaloukas, το ελληνικο αντιστοιχο του αγγλικου ρητου που εγραψα θα μπορουσε να ειναι "μη βροντοχτυπας τα ζαρια, οσοι ειναι παλληκαρια, τη ζωη τους την περνουν στις σκαλωσιες" ;))))

10/10/06 4:25 PM  
Blogger mamaloukas said...

επειδή ξεφύγατε κλείνω το ποστ ποστάροντας την ήδη φτιαγμένη ιστορία του πιτσιρίκου.
η υπόσχεση για κοινή ιστορία των τριών φωτο ισχύει.
Prease hold on your horses.
(στα εληνικά: αν πετύχει η μαλακία τύφλα να χουν οι γκόμενες)

10/10/06 4:31 PM  

Post a Comment

<< Home