Monday, April 15, 2013

ΚΡΙΣ ΠΙΝΟΚΙΟ - ΝΟΕΜΙ ΑΣΤΡΑΚΗ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, βιβλίο 3: Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΛΜΠΕΡΤ εκδόσεις ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Το καινούργιο βιβλίο της παιδικής σειράς μου ΚΡΙΣ ΠΙΝΟΚΙΟ –ΝΟΕΜΙ ΑΣΤΡΑΚΗ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, βιβλίο 3: Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΛΜΠΕΡΤ
βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία από τις νεοσύστατες εκδόσεις ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ.

Δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες, απλώς θα πω ότι η έκδοση αυτού του βιβλίου πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά τελικά βρήκε το δρόμο προς τα βιβλιοπωλεία με ένα εξαιρετικό τυπογραφικό προφίλ. Χρωστάω πολλά στους υπευθύνους του καινούργιου εκδοτικού οίκου ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ, και ειδικότερα στην κ. Μαρούσκα Τριαντάρη, που με εμπιστεύτηκε και ρίσκαρε μαζί μου σε άλλο ένα συγγραφικό ταξίδι. Άλλα τόσα οφείλω στη γραφιστική υποστήριξη του κ. Έκτορα Χατζημπεκιάρη που δεν ήξερε που έμπλεκε όταν ανέλαβε «ένα παιδικό βιβλίο» κι ανταποκρίθηκε με διπλάσια αντοχή κι όρεξη από μας. Σ’ αυτό το βιβλίο όλοι οι συντελεστές ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας σε τυπογραφική εφευρετικότητα και πρωτοτυπία. Σχεδόν όλες οι σελίδες είναι γεμάτες από κρυφές εκπλήξεις και παιχνίδια. 

Όμως το βιβλίο 3, όπως και τα δύο προηγούμενα, ανήκουν στα παιδιά, στους μικρούς μου αναγνώστες που το περίμεναν πώς και πώς εδώ κι ένα ενάμιση χρόνο, από τότε δηλαδή που κυκλοφόρησε το βιβλίο 2. Στα παιδιά που μου απαντούσαν: «δεν πειράζει, εσείς να είστε καλά» όταν τους έγραφα ότι το βιβλίο αργεί λίγο ακόμα ή όταν μου έγραφαν «μην ανησυχείτε εμείς είμαστε εδώ» όταν τους έγραφα ότι το βιβλίο προχωράει, αλλά πρέπει να πηγαίνει σιγά σιγά για να μη χτυπήσει σε διάφορους σκοπέλους που εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά τους.
Γι’ αυτά τα παιδιά το έγραψα, γι’ αυτά γράφω και το βιβλίο 4 που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ τον Οκτώβριο του 2013.

Θα έγραφα τη συνέχεια της σειράς μου ακόμα κι αν την περίμενε μόνο ένα παιδί. Και δε θα σταματούσα αν δεν την κυκλοφορούσα. Είμαι συγγραφέας, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.


ΚΡΙΣ ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΝΟΕΜΙ ΑΣΤΡΑΚΗ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ 3: Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΛΜΠΕΡΤ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
Σελ. 336, ΑΘΗΝΑ 2013

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Μια νέα περιπέτεια των Παιδιών του Χρόνου!
Πώς θα σωθεί ο μικρόσωμος, αλλά πανέξυπνος Άλμπερτ που βρέθηκε παγιδευμένος στο Σαν Φρανσίσκο το 1906, λίγες ώρες πριν ξεσπάσει ο μεγάλος σεισμός που κατέστρεψε τη μισή πόλη;
Θα ξαναβρεί ο Κρις Πινόκιο το μικρό Fiat 500 που είναι στην πραγματικότητα μια χρονομηχανή; Και ο Μπάκι, το μικρό κουτάβι, πού εξαφανίστηκε;
Όσο για τη Νοεμί Αστράκη, την τρίτη της παρέας, εκείνη ετοιμάζεται μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και τους καθηγητές του ασυνήθιστου σχολείου της, των Εκπαιδευτηρίων «Παίδευσις», να αναχωρήσουν για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία, ένα ταξίδι που θα αποδειχτεί γεμάτο εκπλήξεις, άλλες πολύ γοητευτικές κι άλλες πολύ επικίνδυνες!
Τι θα πρωτοκαταφέρει ο πολυμήχανος Κρις κι η ατρόμητη Νοεμί όσο ο Τζίμι Ρέιν, ο πραγματικός συγγραφέας των βιβλίων των Παιδιών του Χρόνου παραμένει αιχμάλωτος στη Χώρα της Βροχής; Μάλλον τίποτα αν δεν τον βοηθήσεις εσύ μικρέ μου αναγνώστη!

Μικρέ αναγνώστη, αντέχεις ακόμα ένα βιβλίο καταιγιστικής δράσης και αγωνίας; Θέλεις να γίνεις κι εσύ ένα Παιδί του Χρόνου;
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ από… το ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ!
Με χαρά σας ανακοινώνουμε την ίδρυση ενός εκδοτικού οίκου με την επωνυμία Κουκουνάρι. Οι εκδόσεις Κουκουνάρι φτιάχτηκαν από έναν αρχιτέκτονα με στόχο τη φροντίδα και αξιοποίηση της πνευματικής δημιουργίας και τη διάθεση να εκδώσει τις γραφές όσων πιστεύουν στην ανανέωση και την καινοτομία.
Το Κουκουνάρι, με βιβλία για μεγάλους και μικρούς, ξεκινά με μια ανοιξιάτικη έκδοση: τη συνέχεια της παιδικής σειράς Κρις Πινόκιο και Νοεμί Αστράκη, Τα Παιδιά του Χρόνου του γνωστού συγγραφέα Δημήτρη Μαμαλούκα και το τρίτο πολυαναμενόμενο βιβλίο με τίτλο Ο μοναδικός Άλμπερτ.

Το βιβλίο υπάρχει ήδη:
Σε όλα τα καταστήματα του ΙΑΝΟΥ (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)
Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Ασκληπιού 2) 
Βιβλιοπωλείο THE BOOK LOFT (Πατριάρχου Ιωακείμ 44 - Κολωνάκι τηλ.210 7210447).

Κεντρική διάθεση:
Τζανακάκης, τηλ. 210 3811201

Και φυσικά στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home