Thursday, May 22, 2008

Ανδρας πήδηξε από πλοίο ανοιχτά της Λευκάδας

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Πέμπτη, 22 Μαϊου 2008 07:04 Τελευταία Ενημέρωση : 22/05/2008 07:25

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 4:30 τα ξημερώματα επιχείρηση εντοπισμού 30χρονου στο κάβο Δουκάτο ανοιχτά της Λευκάδας. Ο άνδρας, που επέβαινε στο πλοίο Ικαρος Παλάς, βούτηξε στη θάλασσα για άγνωστους λόγους.
Στις έρευνες εντοπισμού του συμμετέχουν δύο πλωτά του λιμενικού, ενώ αναμένεται να συνδράμει και ελικόπτερο.
Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Πάτρα προς Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Ιταλία.


Ορκίζομαι, είναι αλήθεια!
και δεν έχω καμία σχέση!


"Έπειτα κοίταξα το ρολόι μου. Κοντεύαμε. Βγήκα έξω από αριστερά κι αμέσως με τύλιξε ο παγωμένος αέρας. Στο βάθος προς την πλώρη φαινόταν το φως του φάρου του Λευκάτα."

……………………….

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 22


ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ



Βρισκόμουν στον αέρα. Είχα πηδήξει από είκοσι μέτρα ύψος περίπου. Προσπαθούσα ν’ απομακρυνθώ όσο το δυνατόν πιο μακριά απ’ το τεράστιο κόκκινο κύτος. Είχα υπολογίσει ό,τι μπορούσε να υπολογιστεί. Είχα βρει το θάρρος ή την τρέλα να πηδήξω.
Έμενε να δω αν θα επιζούσα.
Τα πόδια μου και το κορμί μου έσκιζαν τον παγωμένο αέρα με ταχύτητα που όλο και αυξανόταν. Όταν θα έπεφτα στο αφρισμένο Ιόνιο θα ταξίδευα με πάνω από εβδομήντα χιλιόμετρα την ώρα. Αν δεν έπεφτα με τα πόδια ήμουν χαμένος. Σήκωσα το ένα χέρι ψηλά κι έφερα το άλλο εκεί όπου το φέρνουν οι αμυντικοί στο ποδόσφαιρο όταν σχηματίζουν τείχος.
Στο στήθος μου ήταν το σακίδιο. Πιο κάτω η ειδική θήκη με το μάρσιπο και τα διαμάντια. Πετούσα και το στομάχι μου είχε φτάσει στο στόμα μου. Το άσπρο αφρισμένο τέρας με περίμενε. Πίσω μου το τεράστιο πλοίο συνέχιζε να προχωράει με πενήντα χιλιόμετρα την ώρα. Τα εκατοντάδες φώτα του λαμπίριζαν στις κορυφές των κυμάτων. Το βουητό του σκέπαζε τον αχό του πελάγους. Έπεφτα ολοένα. Κι όσο πλησίαζα το νερό τόσο προχωρούσε και το πλοίο. Πλησίαζε η πρύμνη του και πιο κάτω πλησίαζαν οι προπέλες του. Κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε το πλοίο κάλυπτε περίπου δεκατέσσερα και μισό μέτρα.
Αυτό ήταν. Σφίγγομαι και κλείνω τα μάτια. Πρόσκρουση και βύθιση.
Ένα όργιο αφρού, σαν ένας ωκεανός σαμπάνιας. Βύθιση προς την άβυσσο. Βύθιση που δε φρενάρεται. Ταυτόχρονα τα τεράστια κύματα σε φέρνουν τούμπες. Με μεγάλη προσπάθεια κρατάω το στόμα μου κλειστό. Βουητό που τρυπά τ’ αυτιά. Με κυριεύει ο φόβος. Το βουητό είναι τρομαχτικό. Οι προπέλες του τέρατος μεγάλες σαν σαλόνι, βαριές σαν νταλίκα. Ανακατεύουν το πέλαγος κι ακούγονται μίλια μακριά. Βουητό τιτάνιο. Έρχεται; Ή φεύγει; Άραγε θα νιώσω το τράβηγμα της προπέλας; Η βύθιση εξασθενεί. Είναι αδύνατον να βρεις τον προσανατολισμό σου. Το μόνο που ψάχνω είναι το κορδόνι του σωσίβιου στο στήθος μου. Κρατάω τα μάτια μου κλειστά. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσαν να δουν τίποτα. Βρίσκω το κορδόνι και το τραβάω. Το σωσίβιο φουσκώνει και με τραβά προς τα πάνω. Κουνάω τα χέρια κι ανεβαίνω. Το βουητό ακούγεται λιγότερο. Το σωσίβιο με τραβάει σταθερά προς τα πάνω. Αρχίζει να τελειώνει η αναπνοή μου. Χτυπώ τα πόδια μου δυνατά. Ανεβαίνω ολοένα. Ο αέρας τελειώνει. Το πέλαγος είναι τρομερά ανακατεμένο. Ανεβαίνω κι άλλο. Ανοίγω τα μάτια. Όλα είναι μαύρα. Ο αέρας τελειώνει, χτυπάω πάλι τα πόδια. Το κεφάλι μου πετάγεται πάνω από τα αφρισμένα κύματα. Ρουφάω άπληστα τον παγωμένο αέρα. Ένα κύμα με σκεπάζει ολόκληρο και πίνω νερό. Ξαναρουφάω αέρα βήχοντας. Στρίβω το κεφάλι κι αντικρίζω την πρύμνη του VERYFAST πάνω από πενήντα μέτρα μακριά μου. Είμαι ακόμα μέσα στα τεράστια κύματα που δημιούργησε. Μου παίρνει ελάχιστα να προσανατολιστώ κι αρχίζω να κολυμπάω μ’ όλες μου τις δυνάμεις προς τις ακτές και το φάρο του Λευκάτα.

14 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Λέτε τελικά η ζωή ν' αντιγράφει την τέχνη? Κι αν ναι, η ηθική αυτουργία θα προσμετρηθεί? :))

22/5/08 2:24 PM  
Blogger An-Lu said...

Are you sure????!!!

22/5/08 4:00 PM  
Blogger Librofilo said...

Ευλόγησον Προφήτη Δημήτριε...Και τι είχα πει εγώ τότε?Ότι είναι το "αδύναμο σημείο" του μυθιστορήματος,χα,χα..

22/5/08 4:31 PM  
Blogger ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ said...

Μάμαλουξ! Άκουσα την είδηση το μεσημέρι. Πήδηξε από το νυδριώτικο "Ίκαρος", ξέρεις, το μεγάλο που κάνει και Παξούς κτλ. Δε θυμήθηκα αμέσως τον "Εκδότη", αλλά διαβάζοντας το ποστ έπαθα! Ζήτησα αμέσως από την αστυνομική διεύθυνση Βασιλικής, τη λίστα με τα ονόματα των επιβαινόντων για να δω αν συμπεριλαμβανόνταν το όνομα Μαμαλούκας. Όπως σωστά υποψιάστηκα ήταν μέσα στη λίστα...

22/5/08 10:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

Το πλοίο δεν είναι το Νυδριώτικο τουριστικό (καμία σχέση…) έιναι το ταχύπλοο super fast ferry Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ» Ν. Ηρακλείου 24… (βλέπε photos στο link http://www.ferry-site.dk/ferry.php?id=9144811&lang=en)


Η συνέχεια της ιστορίας…

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανεύρεση πτώματος στην Λευκάδα * Συνέχεια ενημέρωσης:
Εντοπίστηκε, σήμερα το απόγευμα, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λευκάδας (μεταξύ παραλίας Πόρτο Κατσίκι και ακρωτηρίου Δουκάτο Λευκάδας), από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, πτώμα άνδρα.
Πρόκειται για τον 42χρονο αλλοδαπό άνδρα που αγνοείτο, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από την πτώση του από το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ» Ν. Ηρακλείου 24. Η σορός του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο
Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λευκάδας, ενώ πρωινές ώρες αύριο πρόκειται να μεταφερθεί στο ΓΠΝΝ Ρίου για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

...Φαίνεται ότι αυτή τη φορά οι Αρχές είχαν πληροφόρηση και έψαξαν στο σωστό σημείο… Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει ήδη ειδοποιηθεί η Ιταλική Αστυνομία και σπέυδει στη Βασιλική.

23/5/08 12:33 PM  
Blogger mamaloukas said...

Αρχικά
Konidaris
τα νυδριώτικα βρε δε γυρίζουν τσι 4 κ μισή τη νύχτα!
άλλωστε η είδηση (το 1 ο δελτίο τύπου) το έλεγε ότι εκτελούσε δρομολόγιο προς Ιταλία
Κακό βαθμό σου βαλα.

23/5/08 6:57 PM  
Blogger mamaloukas said...

Ο Πάολο όταν πήδηξε ήταν 35 χρόνων, σήμερα θα ήταν ή είναι (γιατί μπορεί κ να ζει ακόμα) 40

ο άτυχος αλλοδαπός για να βρεθεί ανάμεσα στο πορτο Κατσίκι κ το Λευκάτα σημαίνει ότι έπεσε σχεδόν στο ίδιο σημείο με τον Πάολο.
Δεν αποκλείεται να ήθελε να φτάσει κολυμπώντας στη Λευκάδα, είναι το κοντινότερο σημείο.

ΒΜΦ
ευχαριστούμε για την ανανέωση της είδησης

Λιμπρο
είδες; Τώρα μαντεύω κ πού βρίσκεσαι τα πρωινά!

Ρενάτα
αν με κυνηγήσουν εσύ θα φταις! :)

Αν Λου
σουρ σουρ!

23/5/08 7:07 PM  
Blogger gatti said...

Υποχρεωτικά μετά από αυτό, θα ξεκινήσω με την "Απαγωγή" και όχι με το "Αλκοόλ"!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα έχω τις ...κεραίες μου ανοιχτές παρακολουθώντας την ειδησεογραφία, για να κάνω τους αντίστοιχους συνειρμούς, εκεί κατά το Νοέμβρη!

Την καλησπέρα μου, Δημήτρη!

23/5/08 9:27 PM  
Blogger mamaloukas said...

Geia sou Gatti!

23/5/08 11:48 PM  
Blogger ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ said...

Καλά ρε, μη βαράς, άκουσα την είδηση βιαστικά, δεν άκουσα λεπτομέρειες, έρευνες λέει ανοιχτά του Νυδριού και της Βασιλικής, Ίκαρος, ε, εκεί πήγε το μυαλό μου. Κι όσο για τα νυδριώτικα είναι ικανά να δουλεύουν και στις 3 και στις 4! Κι όσο για σένα, να φυλαγόμαστε καλύτερα. Παρεπιπτόντως δε μου λές και έξι νουμεράκια από το 1 έως το 49; Θα αρχίσω από σήμερα και τα κέρδη μισά μισά.

24/5/08 7:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

Να πω την αλήθεια όταν το διάβασα μου ήλθε στο νου μαφιόζικο ξεκαθάρισμα.

Τώρα βέβαια αυτό το "αλλοδαπός" με προβληματίζει. Όταν το λένε οι ελληνικές εφημερίδες συνήθως σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα...

24/5/08 8:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

Come si chiama il tuo libro in cui si butta sul mare dalla superfast il tipo che ha rubato i gioielli? vorrei leggerlo.
Ho letto soltanto il tuo libro che s'intitola: "finche' c'e' alkool, c'e' speranza". Ho visto anchge il film. M'hai fatto venir in mente un sacco di storie passate, vissute in penisola italiana urante gli anni '90...

alla prossima...
yorgos200it@yahoo.com

24/6/08 3:35 PM  
Blogger mamaloukas said...

Ciao Yorgo

Il libro si chiama
Η απαγωγή του εκδότη (Καστανιώτης) (il sequestro dell editore)

tanti saluti

24/6/08 5:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ciao Demetrio,

8a psaksw na vrw to vivlio sou, na to diavasw durante le mie vacanze all'isola di Eubea.

Salutami Porto Capri (katsiki ahahah!), Vassiliki (mi piace tantissimo 'sto paesino), e "tutto il percosro da Etoliko (la nostra laguna, subito dopo etoliko mi sembra essere alla pianura padana!)fino a Leucade".
Visto che sarai a Leucade, salutami anche tutti i traghetto che ci portavanano per anni ed anni
al paese di ballocchi-prigione-stivale...
Salutami la Pasiphae e i palazzi della minoan (ho una preferenza per i traghetti della minoan visto che le mie origini sono di iraklio creta, come solito regionalista, localista, ecc...), I 2 Campioni dell'anek. Non salutarmi i traghetti della superfast (mi stava da sempre antipatico il personale che lavorava dentro le superfast!)

Buona estate
Yorgos
(yorgos2000it@yahoo.com)

25/6/08 10:06 AM  

Post a Comment

<< Home