Tuesday, November 04, 2008

Ο Κάρλος Μαρία Ντομίνγκες στην Αθήνα

Ο συγγραφέας της ευπώλητης νουβέλας Το χάρτινο σπίτι (Πατάκης) βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στη χώρα μας προσκλεκλημένος των εκδόσεων Πατάκη.


Τον παρουσίασε στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ο συγγραφέας κ. Χρήστος Χωμενίδης με ταυτόχρονη (εξαιρετική) μετάφραση της κ. Φραγκοπούλου, η οποία είναι και η μεταφράστρια του βιβλίου.

Απλός, υπερβολικά σεμνός, όπως ταιριάζει σ΄εναν πραγματικό βιβλιόφιλο, ο κ. Ντομίνγκες μίλησε για το Χάρτινο σπίτι, άκουσε γνώμες, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού (η αίθουσα ήτο γεμάτη, αλλά εγώ περίμενα περισσότερο κόσμο...) και η εκδήλωση έκλεισε με την ανάγνωση ενός διήγηματός του.
Ο συγγραφέας αναφέρθηκε με συγκίνηση σε έναν από τους καθηγητές του ο οποίος του μετέδωσε την αγάπη του για τη φιλοσοφία, την ποίηση και τη λογοτεχνία των Ελλήνων κλασικών κι αυτό μου θύμισε δικούς μου καθηγητές στο πανεπιστήμιο κυριολεκτικά "δοσμένους" στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία...


Από συγγραφείς, ποιητές και δημοσιογράφους παρευρίσκοντο μεταξύ άλλων οι κ.κ. Ντίνος Σιώτης, Ελένη Γκίκα, Γιάννης Καλπούζος, Δημήτρης Αθηνάκης, μπλογκερς διάσημοι και λιγότερο διάσημοι, βιβλιόφιλοι αναγνώστες (που διψούν για ανάλογες βραδιές) και ο συγγραφέας Θόδωρος Γρηγοριάδης στο μπλογκ του οποίου μπορείτε να βρείτε λινκ με την ομιλία του συγγραφέα.

Για το εξαιρετικό και ερωτεύσιμο βιβλίο μίλησαν πολλοί στο παρελθόν. Εμείς ψάξαμε στα χαώδη ηλεκτρονικά αρχεία του γνωστού μας Λίμπρο Ντ' όρο και βρήκαμε τι είχε γράψει τότε...

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ
ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΙΜΩΡΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

Labels: , , ,

6 Comments:

Blogger Librofilo said...

Ααα,δεν παίζω...Με ξεμπροστιάζεις..Διότι σ'αυτό το ποστ είχα γράψει την αμφιλεγόμενη πρόταση περί βιβλίων και σεξ,που αποτέλεσε αφορμή γιά πολλές παρεξηγήσεις.Anyway,ευχαριστώ γιά τον χαρακτηρισμό "Λίμπρο ντ'όρο",άλλα δυό-τρία τέτοια και θα το πάρω επάνω μου...

4/11/08 2:32 PM  
Blogger mamaloukas said...

όντως... σε αυτό το ποστ είχες εκφέρει αυτή την -αν όχι ατυχή, έστω τολμηρή άποψη και ξεσήκωσες θύελλα σχολίων... ευτυχώς το λινκ δεν προχωρεί στα σχόλια...
Μα δεν το έκανα επίτηδες, καλέ μου φίλε...

4/11/08 4:11 PM  
Blogger alef said...

Και φυσικά δεν ξεχνώ ότι αυτό το βιβλίο ήταν (σχεδόν) η αρχή, να συνειδητοποιήσω ότι διαβάζουμε με όμοιον τρόπο, τα ίδια! Ναι η αλήθεια είναι ότι και αυτό το βιβλίο στον Librofilo το χρωστώ (έξυπνο και του πάει το "Λίμπρο ντ'όρο")αλλά Μαμαλουκάκι μου κι εσέ, δι' αυτό και ευγνωμονώ τον Ντομίνγκες. Ασε που είναι φτυστός ο άνδρας της φίλης μου της Λένας (το έτερον ήμισυ στην Ομάδα Βιβλίου; Ε ναι, αυτός, Δημητράκης κι εκείνος!)
ΥΓ. Μαμαλούκα τώρα τώρα τώρα γράφω για σένα!

4/11/08 4:45 PM  
Blogger mamaloukas said...

Καλώς το Άλεφ...
και γι' αυτό το βιβλίο αποφάσισες να χτίσεις το δικό σου με τους χιλιάδες τόμους...

4/11/08 4:57 PM  
Blogger alef said...

Χτισμένη ήμουν (το θυμάσαι εξάλλου). Από πάντα και για πάντα. Μονάχα να μην πάθω στο τέλος ό,τι κι αυτός (χρειαστεί να τραβήξω ένα... τούβλο). Μεγάλη προστασία το χάρτινο σπίτι, μη το συζητάς!

4/11/08 10:15 PM  
Blogger Unknown said...

Καταπληκτικο βιβλιο. Μακαρι να μας ερθει και στην Μπολονια ο Ντομινγκες

7/11/08 9:34 AM  

Post a Comment

<< Home