Thursday, June 08, 2006

Αστυνομικό δελτίο 5 Άλεξ και Νικολούλη

Υπόθεση Άλεξ. Αδιέξοδο. Οι έρευνες φαίνονται να ξαναγυρίζουν στην αρχή.
Αναμονή, εκνευρισμός στις αρχές. Οι δημοσιογράφοι εκεί, να αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια. Όλων των ειδών: σοβαροί και γελοίοι, έξυπνοι και ηλίθιοι, χρήσιμοι και παντελώς άχρηστοι.

Τώρα όλοι συμφωνούν (εκτός της μητέρας που ελπίζει κι είναι φυσικό, και μακάρι να γίνει ένα θαύμα και το παιδί να ζει) ότι τα παιδιά έχουν παίξει σημαντικό ρόλο κι ότι ο Άλεξ είναι στη Βέροια, ποτέ δεν έφυγε από κει, κι είναι νεκρός, θαμμένος κάπου.
Όμως δεν εντοπίζεται.
(παρένθεση: ερασιτεχνική η έρευνα της αστυνομίας για το πτώμα.
Κανονικά ο χώρος αποκλείεται σε μεγαλύτερη ακτίνα, σκάβονται και θεμέλια αν χρειαστεί. Και σκάβουν με μικρότερα μηχανήματα. Η σωρός δεν είναι αυτοκίνητο ώστε να χρειάζεται να σκάβει ολόκληρος εκσκαφέας. Ούτε θάβεται πτώμα σε βάθος μεγαλύτερο του 1,5 μέτρου.
Αυτοκίνητο που θεωρείται ύποπτο για τη μεταφορά κάποιου πτώματος. Λύνεται ολόκληρο το εσωτερικό και καταγράφονται τα πάντα. Ίνες υφάσματος οδήγησαν στη σύλληψη σίριαλ κίλερ στην Αμερική –υπόθεση μαύρων παιδιών στην Ατλάντα, Ουίλσον- τη δεκαετία του 80. Αυτά βέβαια προϋποθέτουν οργάνωση και κονδύλια που ας μη γελιόμαστε η ελληνική αστυνομία δεν έχει. Όμως όπως θα δούμε παρακάτω δεν έχει ούτε όρεξη να λύνει τις υποθέσεις).

Ας πάμε στη Βέροια. Όλοι τώρα θυμούνται κάτι, υπάρχουν μαρτυρίες.
Η θεωρία: Τα παιδιά κυνήγησαν τον Άλεξ, τσακώθηκαν, τον πείραζαν από παλιά, πλακώνονταν στο ξύλο, τον ζήλευαν (όλα λογικότατα, αναμενόμενα, αληθινά για μένα). (αυτό που πλακωνόμασταν στο ξύλο στο σχολείο τώρα το λένε ανήλικη βία μέσα στα σχολεία και όταν κάναμε ντου για σφαλιάρες σε κάποιον τώρα το λένε οργανωμένη δράση αδίστακτων συμμοριών)
Ο Άλεξ πέφτει και χτυπάει. Μένει στον τόπο ή είναι πολύ βαριά χτυπημένος. (πολύ δύσκολο, αλλά πιθανό).
Η θεωρία μπάζει από δω και πέρα. Τα παιδιά δεν πανικοβάλλονται, δεν φεύγουν.
Το πιο λογικό: Όταν τον βλέπουν να αιμορραγεί ή έστω να μη συνέρχεται τα περισσότερα παιδιά ή εκείνα που δεν πήραν άμεσα μέρος στον καβγά θα ’πρεπε να την κάνουν για το σπίτι τους για να αποποιηθούν όποια ευθύνη. Θα έλεγαν (αν κάποιο είχε βάλει τρικλοποδιά στον Άλεξ) «εσύ του έβαλες τρικλοποδιά, εσύ φταις, εγώ πάω σπίτι».
Όλα τα παιδιά όμως μένουν εκεί. Ψύχραιμα. Ενώ μπορούσαν να τον αφήσουν εκεί και να έφευγαν.
Κι αποφασίζουν –στη στιγμή- να μεταφέρουν τον Άλεξ.
Μέχρι το σημείο όπου υποτίθεται τον έκρυψαν μεσολαβούν τουλάχιστον είκοσι σκαλιά. Ο Άλεξ είναι ένα παιδί ένα εβδομήντα, δηλ έχει τη σωματική διάπλαση ενός ενήλικα. Δεν μπορούν να τον σηκώσουν εύκολα, δεν μπορούν να τον μεταφέρουν καθόλου εύκολα. Υποτίθεται ότι χιονίζει, υπάρχει γλίτσα, το έδαφος γλιστράει. Παίρνουν λέει καροτσάκι σούπερμάρκετ. Και τα σκαλιά;
Όλη αυτή την ώρα κανείς δεν είδε τίποτα σ’ ένα πολυσύχναστο σημείο της πόλης.
Έστω τον πάνε στο εγκαταλελειμμένο σπίτι. Τον αφήνουν εκεί. Γυρίζουν σπίτι.
Δεν ξέρω ποιος περίμενε αυτά τα παιδιά στο σπίτι τους. Είναι παιδιά που ζουν με γιαγιάδες, παπούδες, με έναν μόνο γονέα.
Κανένα παιδί δεν μιλάει.
Δεν δέχομαι με τίποτα ότι τα παιδιά δεν μίλησαν με ενήλικο. Τα παιδιά έπρεπε να τρέμουν. Αν κάποιος τα κοίταξε, τους μίλησε, αν ασχολήθηκε κάποιος μαζί τους θα το καταλάβαινε ότι κάτι συνέβη.
Την άλλη μέρα πάνε στο σπίτι, βλέπουν ότι ο Άλεξ είναι νεκρός και τον θάβουν εκεί.
Το να θάψεις ένα πτώμα μόνο εύκολο δεν είναι. Ο λάκκος πρέπει να ναι πολύ μεγάλος. Το βάθος το ίδιο. Εξαρτάται από το πόσο σκληρό είναι το χώμα. Όπου και να τον έθαψαν στο σπίτι το χώμα θα ’ταν πατημένο άρα πολύ σκληρό. Με τι εργαλεία τον έθαψαν; Τα υπέδειξαν; Τα βρήκαν οι αστυνομικοί;
Απίθανο.
Μόνο ενήλικας θα τα κατάφερνε. Ή θα ξεφορτώνονταν το πτώμα.
Γιατί τότε δεν τον βρίσκει η αστυνομία;
Πόσοι είναι οι ενήλικες που μπορούν να απευθύνθηκαν τα παιδιά;
Κανείς δεν είδε πάλι τίποτα; Να μπαίνουν στο σπίτι στο κέντρο της πόλης;

Όλη η θεωρία μπάζει.

Ευθύνες της αστυνομίας
Κοιτώντας την υπόθεση τέσσερις μήνες μετά ένα είναι το σίγουρο: Η αστυνομία υποτίμησε ή ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ από την αρχή στην υπόθεση. Έχασε πολύτιμο χρόνο. Δεν ξέρω πόσοι ασχολήθηκαν και τι έκαναν. Αν αληθεύει η ιστορία των παιδιών έπρεπε να καθαρίσουν την υπόθεση σε μια εβδομάδα.

Καλύφθηκαν και τεμπέλιασαν υποστηρίζοντας τη θεωρία απαγωγής ή για όργανα ή για οτιδήποτε άλλο κτλ. Δηλαδή «ο Άλεξ έφυγε μακριά από τη Βέροια άρα δεν ασχολούμαστε εμείς. Βάλε το φάκελο στα ανεξιχνίαστα κι έλα να πιούμε καφέ».

Κι εδώ θεωρώ χρήσιμη την Νικολούλη, όσο κι αν είμαι εναντίον των δημοσιογράφων και της τηλεόρασης.
Η Νικολούλη είναι χρήσιμη γιατί πιέζει τα πράγματα.
Ξεσηκώνει τον κόσμο και κάνει τον υπουργό, ή τον αρχηγό, ή το διευθυντή να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει στον υφιστάμενό του: «Ρε Γιώργο, κάνε κάτι ρε με την υπόθεση εκείνης της γκόμενας από τη Βέροια. Ναι ρε, πίεσε να βρουν κάτι οι μαλάκες εκεί πάνω. Βάλε και τη Θεσσαλονίκη μέσα, ρε. Μας τα ’χει πρήξει η Νικολούλη στις εκπομπές…»
Η γκόμενα είναι η Κική Κούσογλου, κι οι μαλάκες η αστυνομική διεύθυνση Βέροιας. Ο διάλογος ανήκει στη φαντασία μου, αλλά δεν θα με πείσετε εύκολα ότι είναι απίθανος.
Η αλήθεια είναι μία και εγώ την πιστεύω ακράδαντα:
Αν δεν ήταν η Νικολούλη ο δολοφόνος της Κούσογλου θα ήταν ελεύθερος (αφού πέρασε επιτυχώς τις τελείως απλές αρχικές ανακρίσεις:
«Εσύ το κάνες ρε Δάνο;
«Όχι».
«Εντάξει, άντε πήγαινε τώρα γιατί έχουμε και δουλειές
»
κι η υπόθεση θα έμενε στο γνώριμο ράφι, στις ανεξιχνίαστες. (Η γκόμενα το έσκασε στη Γερμανία, δεν ξέρω πού, πάντως απ’ τη Βέροια έφυγε, δεν είναι εδώ… άρα δεν ασχολούμαστε εμείς. Βάλε το φάκελο στα ανεξιχνίαστα κι έλα να πιούμε καφέ.)
Το ίδιο και στην υπόθεση Νικολαίδη Καλαθάκη που βρήκε κι έφερε τον Κράμπη από το Λονδίνο. Το ίδιο και σε άλλες υποθέσεις.
Μόνο αυτό αρκεί για να τη συμπαθώ τη Νικολούλη.

Η Νικολούλη πίεσε κι η υπόθεση Άλεξ προχώρησε από την αστυνομία.
Ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα.

Τελειώνω υποστηρίζοντας ξανά την, απίθανη έστω, θεωρία μου της παιδοφιλίας και την άμεση εμπλοκή ενός τουλάχιστον ενήλικου.
Δεν πιστεύω ότι ο Άλεξ πέθανε σε ατύχημα (έπεσε και χτύπησε).
Πιστεύω ότι ο Άλεξ δολοφονήθηκε.
Κι όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις ο ένοχος είναι από το κοντινό περιβάλλον του θύματος.
Αυτή είναι απλώς η γνώμη μου. Μακάρι να βγω ψεύτης καθώς αγνοώ όλη την αστυνομική έρευνα.

Labels:

9 Comments:

Blogger scalidi said...

φρίκη! Ο Άλεξ έχει το ύψος μου και προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του: πώς θα με σκότωναν και θα με μετέφεραν και θα με έθαβαν 5 επίσης πιτσιρίκια... Τι να πω; Όλα πρέπει να παίρνουν στην Ελλάδα, τη χώρα όπου και γεννήθηκε η τραγωδία, διαστάσεις δράματος;

8/6/06 3:36 PM  
Blogger scalidi said...

Καλημέρα, Δημήτρη! Δεν παρεξηγήθηκα χθες, απλώς φλυάρησα λίγο παραπάνω. Το μειονέκτημα των μπλογκ: δεν διαφαίνονται οι αποχρώσεις της φωνής μας, σε αυτά που θέλουμε να πούμε. Ελπίζω αυτό το τριήμερο να είναι πιο ήσυχο από αστυνομικές ειδήσεις. Θα τα που πούμε από Τρίτη, ελπίζω με κάτι πιο αισιόδοξο και ανάλαφρα καλοκαιρινό

9/6/06 1:13 PM  
Blogger mamaloukas said...

Συμφωνώ απόλυτα σχετικά με τις αποχρώσεις της φωνής. είναι το αδυνατο σημείο της ηλεκτρονικής συνομιλίας γι' αυτό έβγαλαν κι αυτά τα :) (απ' τα ελάχιστα που ξέρω)
Καλό τριήμερο!

9/6/06 4:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΕΓΩ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΜΑΝΑ ΘΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ-ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΥΠΑΜΑΙ-ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ-ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕΣ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΙΚΑΝΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΛΕΞ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ-ΚΥΡΙΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ

6/7/06 4:27 PM  
Blogger AATON said...

Πιστεύω πως δεν ψάχνουν εκεί που πρέπει, απο την αρχή.
Αφήσανε τα τσογλανια να τους παραπλανάνε επι μήνες, βάζοντάς τους να σκάψουν την μισή πόλη, απομακρύνοντάς τους απο το σημείο που πραγματικά έπρεπε να σκάψουν.
Γνώμη μου...ας βγώ ψεύτης.

9/7/08 5:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

Καποιος θα επρεπε να τους σφιξι γερα τα δοντια και μικρουσ και μεγαλουσ. Τι Θα πει 2 χρονια να μην μπορουν να βρουν τιποτα. Αλλα πρεπει να συμβει στουσ ιδιους κατι τετοιο και να δεισ τι καλα θα το ελιναν το προβλιμα. Αυτη η Μνα ποτε? ποτε θα δικεοθει να μαθει που ειναι ο μονακριβως της γιος. Εστο και νεκρος που ειναι?? Ειναι δινατον να ζουμε στο 2008 και να μην μπορουμε να Βγαλουμε ακρη. Αλλα ετσι ειναι οταν κριβουνται και οι ΜΕΓΑΛΟΙ απο πισω δεν βρισκεις ποτε τιποτα.

11/10/08 2:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

Πριν από κανένα μήνα βρήκα σε ένα blog αυτό το video
Το video λογοκρίθηκε ως αντιαισθητικό - απ''οτι διάβασα σε σχόλια-,
από τα "μουσικά" κανάλια, και το ελληνικότατο αυτό γκρούπ έχει πολύ καλό
και δυνατό βιογραφικό... Το στέλνω λοιπόν και πείτε μου αν σας θυμίζει κάτι...
http://www.youtube.com/watch?v=9pxACwHnG2g

19/7/09 7:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

Exei paei kata diaolou auth h xwra.Oloi koitane to sumferon tous kai kanoun th douleia tous analoga mauto kai h zwh tou paidiou perimenei apo pisw na katalhksoun oloi autoi oi malakes. Ta kwlopaida to fagane to paidi kai sthn arxh an ta xwnane kapou ta zwa de tha empainan oi paparies meta olwn autwn twn enhlikwn..vale kai poulhmenous dikhgorous kai astynomikous,kai to gegonos oti to paidi den htan ellhnaki opws sas aresei,th xasame thn ypothesh..sixainomai auth th xwra. th sixainomai. den exei pia ixnos aksioprepeias kai den einai ikanh na eleksei mia upothesh me kati kwlopaida. auta ta gamhmena mono na ta epiana na ta sapiza sto ksulo. einai oloi diproswpoi kai poulhmenoi.mono h nikoloulh aksize ekei mesa.h **** **** **** h drouza tolmhse mexri kai th mana kapoiou apo ta kwlopaida na vgalei kai to paizane kai adikhmenoi kai malakies..sxedon thn eipane sth natela ta zwa. gamw th drouza sou,sixainomai mono pou vlepw th mapa auths ths diproswphs skulas...einai kwloratsistria kai poulhmenh.h poutana de mporei na krypsei to ratsismo ths mauth th mapa. se sixainomai paliopoutana toso polu pou euxomai oti xeirotero kai se sena kai se olous osous mesa tous niwthoun poso poustika ferthhkan, na katalaveis poso megalo mhden eisai pou tolmas na paizeis etsi me to pono ths manas tou paidiou. poutana ligo prin to dikasthrio evgale th mana tou kwlopaidou kai poulousan pneuma na tous luphthoume ki olas. gamw to thrasos tous. eklaiga apo ta neura mou. h poutana h mana kuriolektika me th vohtheia ths allhs ths poutanas ths drouzas eixe vgei ki apo panw. apisteuto,auta mono sthn ellada ginontai.dhladh ama eixame pio syxna tetoies upotheseis opws eksw se ti vathmo tha eftane h asxetosunh sas re malakismena apovrasmata? apo to prwi mexri to vrady kuriolektika hmoun mprosta apo th gamhmenh th tv kai koitousa ta panta gia thn upothesh,apla de thumamai twra leptomereies ths geloiothtas olonwn ekei mesa. eixa pathei katathlipsh me to mikro kai hmoun sta prothura trelas me auta pou ginontan. einai oloi diproswpoi kai poulhmenoi sauth th gamhmenh xwra. To paidi de tha to vroune. an einai na vrethei tha vrethei apo kamia mana h kapoion asxeto. apo astynomia kai olous tous "eidikous" perimenoume arxidia. Malakes. toulaxiston xwste ta zwa mesa re geloioi. siga mhn exete ta arxidia na to kanete,ligo apexete apo to na pieite kai kafe me to pousth to pappou twn ellhnopoulwn. Filhste tou kai to kwlo tou mpastardou tha sas plhrwsei kala. dolofonoi. de katalavainw giati zeite oloi eseis.

2/9/09 3:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

Exei paei kata diaolou auth h xwra.Oloi koitane to sumferon tous kai kanoun th douleia tous analoga mauto kai h zwh tou paidiou perimenei apo pisw na katalhksoun oloi autoi oi malakes. Ta kwlopaida to fagane to paidi kai sthn arxh an ta xwnane kapou ta zwa de tha empainan oi paparies meta olwn autwn twn enhlikwn..vale kai poulhmenous dikhgorous kai astynomikous,kai to gegonos oti to paidi den htan ellhnaki opws sas aresei,th xasame thn ypothesh..sixainomai auth th xwra. th sixainomai. den exei pia ixnos aksioprepeias kai den einai ikanh na eleksei mia upothesh me kati kwlopaida. auta ta gamhmena mono na ta epiana na ta sapiza sto ksulo. einai oloi diproswpoi kai poulhmenoi.mono h nikoloulh aksize ekei mesa.h **** **** **** h drouza tolmhse mexri kai th mana kapoiou apo ta kwlopaida na vgalei kai to paizane kai adikhmenoi kai malakies..sxedon thn eipane sth natela ta zwa. gamw th drouza sou,sixainomai mono pou vlepw th mapa auths ths diproswphs skulas...einai kwloratsistria kai poulhmenh.h poutana de mporei na krypsei to ratsismo ths mauth th mapa. se sixainomai paliopoutana toso polu pou euxomai oti xeirotero kai se sena kai se olous osous mesa tous niwthoun poso poustika ferthhkan, na katalaveis poso megalo mhden eisai pou tolmas na paizeis etsi me to pono ths manas tou paidiou. poutana ligo prin to dikasthrio evgale th mana tou kwlopaidou kai poulousan pneuma na tous luphthoume ki olas. gamw to thrasos tous. eklaiga apo ta neura mou. h poutana h mana kuriolektika me th vohtheia ths allhs ths poutanas ths drouzas eixe vgei ki apo panw. apisteuto,auta mono sthn ellada ginontai.dhladh ama eixame pio syxna tetoies upotheseis opws eksw se ti vathmo tha eftane h asxetosunh sas re malakismena apovrasmata? apo to prwi mexri to vrady kuriolektika hmoun mprosta apo th gamhmenh th tv kai koitousa ta panta gia thn upothesh,apla de thumamai twra leptomereies ths geloiothtas olonwn ekei mesa. eixa pathei katathlipsh me to mikro kai hmoun sta prothura trelas me auta pou ginontan. einai oloi diproswpoi kai poulhmenoi sauth th gamhmenh xwra. To paidi de tha to vroune. an einai na vrethei tha vrethei apo kamia mana h kapoion asxeto. apo astynomia kai olous tous "eidikous" perimenoume arxidia. Malakes. toulaxiston xwste ta zwa mesa re geloioi. siga mhn exete ta arxidia na to kanete,ligo apexete apo to na pieite kai kafe me to pousth to pappou twn ellhnopoulwn. Filhste tou kai to kwlo tou mpastardou tha sas plhrwsei kala. dolofonoi. de katalavainw giati zeite oloi eseis.

2/9/09 3:08 PM  

Post a Comment

<< Home